Nyhetsbrev fra Smarte Byer Norge, Nr 1/2018 - Medlemmenes smartbyaktiviteter i 2017

Da er det på tide å ønske alle et smart nytt år!

I Smarte Byer Norge har vi brukt juleferien på å planlegge seminar der de smarteste kommunene og og bedriftene setter hverandre i stevne for å fortelle om smarte planer og løsninger. Velkommen på Hurtigruten fra Trondheim til Bodø 18-19 april. Antall plasser er begrenset, men vi har lagt på en saftig rabatt for påmeldinger fra medlemmer i nettverket om dere er tidlig ute!.

Smart modenhet
Vi har også arbeidet med å analysere svarene i vår undersøkelse om smart modenhet i kommunene. Artikkelen har fått navnet: Smart city-modenhet i norske kommuner - hvor står vi ved inngangen til 2018? Artikkelen er foreløpig ikke publisert. Om du har lyst til å lese utkast og gi innspill, ta kontakt med gard@smartebyernorge.no

I dette nyhetsbrevet forteller noen av medlemmene om sine smartbyaktiviteter.
Smarte Byer Norge nettverket har som formål å sørge for at flest mulig av aktørene får kjennskap til hverandre - på tvers av sektorer, bransjer, kompetanse og geografi. 
Fortell oss om dine smartbyaktiviteter så tar vi det med i neste nyhetsbrev.

Smart city-konferanser

(se fortløpende oppdateringer - eller legg ut flere konferanser på http://www.smartebyernorge.no/events)

Medlemmenes smartbyaktiviteter:

Nyhetsbrev november 2017

26. november 2017

Kjære nettverksmedlem, dette er ikke et typisk nyhetsbrev kanskje, men i tilfelle du ikke har fått det med deg, her er litt av det som har skjedd siden sist:

Vi var på Smart City World Expo i Barcelona for to uker siden. Vi var bl.a. tilstede på en lukket nordisk smartby-workshop og skrev en fyldig rapport.

Under Hack4no soft-lanserte Urbalurba, en norsk portal for smartbydata. Mye arbeid gjenstår, men så vidt vi vet er det nå Norges største samling av åpne data. For øyeblikket finner du 556 datasett fra 22 organisasjoner der, inkl. noen av nettverkets medlemmer (Gjesdal kommune, Norsk Gjenvinning, og Oslo Bysykkel). Det kuleste noen kommer til å gjøre med dine data er det neppe du som kommer til å gjøre, så det gjelder å få data ut på nett slik at innovatører kan bruk dem.

Etter historien om Ruter som anmeldte 19-årige Sigurd for å lage det vi oppfatter som et forsøk på innovasjon, skrev vi en kronikk i Dagsavisen. En litt lenger versjon av kronikken finner du på nettsiden vår.

Vi er også i gang med en spørreundersøkelse om "smart modenhet" i alle norske kommuner. Det har kommet inn nok svar til at kveldene er booket med analysearbeid ut året :-) Ikke uventet er det et skille mellom de kommuner som har et forhold til begrepet smartby og de som ikke har det.. En utfordring fremover blir nok å klargjøre skillet mellom "smart" og "digitalisering" i mange norske kommuner.

IoT er en sentral del av smartby. Stavanger kjørte LoRaWAN-hackathon sist helg og planlegger en til til våren, Hamar har hatt en anbud ute på IoT, og Fredrikstad har lansert en satsing for å bli IoT-byen. Her er Smarte Byer Norge AS involvert som rådgivere og gleder oss til å se hva de får til. 

Smarte Byer Norge nettverket er vår samfunnsansvar-aktivitet. En av de viktigste medlemsfordelene vi ønsker å gi er å koble folk. Her er det månedlige nettverkstreffet Smartbypilsen et godt verktøy. I morgen drar vi i gang i fire byer:

Trondheim: https://www.facebook.com/events/1991842957697596/
Oslo: https://www.facebook.com/events/515553852152859/
Stavanger: https://www.facebook.com/events/164129194324325/
Tromsø: https://www.facebook.com/events/128722934464643/

Planen er fortsatt å arrangere smartbypils i flest mulige byer i Norge samtidig hver siste onsdag i måneden (bortsett fra sommer og jul).

Er du smartbyentusiast og har lyst til å starte egen smartbypils i andre byer, ta kontakt! Det er ikke-kommersielt og krever minimalt med arbeid. 

Vi hører gjerne mer fra dere i nettverket om hva som skjer rundt om i smartby-Norge. Ta kontakt om du ønsker å gjesteblogge på http://www.smartebyernorge.no/, eller publiser direkte selv på https://www.facebook.com/groups/SmarteByerNorge/

Hilsen Terje, Roger & Gard :-)