Alt du trenger vite for å publisere åpne data

Gledeligmelding til deg som tenkte at du kanskje måtte kjøpe en dyr løsning fra et stort internasjonalt selskap. Systemet som brukes av  EU dataportal, UK Gov, US Gov,  Sveits, Australia, Singapore, Stavanger og de fleste byene i Nederland heter CKAN.org og er open source. Så i steden for å låses til en leverandør kan du heller investere i kompetansen som skal til for å komme igang selv. Vi har satt sammen kursene og kan ta deg gjennom den tekniske løypa.

 

 

Kom i gang med åpne data

“Kom i gang” kursene gir deg elementær kunnskap om åpne data, hvordan du kan publisere og hvordan du forbereder data for publisering.

 

Arbeid med åpne data i CKAN

Her lærer du å sette opp et testmiljø, importere data fra interne systemer, samt å transformere data slik at de blir enkle å ta i bruk.

 

Visualisering av data

Data blir vakre først når de visualiseres. Ved å gjøre om rådata til kart, tabeller og grafer, får du ny innsikt om virksomheten dataene gjelder.

 

Arbeid med private data i CKAN

Ikke alle data skal eller kan være åpne data. Samtidig kan det være smart å bruke CKAN til å dele data internt i en virksomhet, samt å kontrollere hvem som har tilgang til hvilke data.

 

Skreddersøm av CKAN

CKAN kan skreddersys slik at portalen har din organisasjons visuelle uttrykk med farger, logo og stil.

 

CKAN i produksjon

En vellykket portal med åpne data har mange brukere. Grundere har laget Apps som benyttes av innbyggerne. De er nå alle avhengig av din data portal.