Slovak business day in Oslo
May
8
8:30 AM08:30

Slovak business day in Oslo

The Slovak entrepreneurs coming to Oslo will be representing Slovak smart companies developing solutions for smart cities, innovations, Industry 4.0 and ecology. The mission follows up and builds upon a very successful business seminar held in Oslo last year with the presence of President Kiska and HM King Harald V.

View Event →
Asker kommune: Åpen invitasjon til å jobbe sammen om enkel tilgang til det offentlige
Apr
24
10:00 AM10:00

Asker kommune: Åpen invitasjon til å jobbe sammen om enkel tilgang til det offentlige

Asker kommune: “Vi i Asker kommune jobber med konseptet MinSide for innbygger, i likhet med mange andre kommuner, og vi vet at noen allerede har gjort innsiktsarbeid og har interessante ideer til løsning. Vi trenger ikke å finne opp kruttet selv og vil gjerne samarbeide for å finne de beste løsningene på tvers av fag og sektorer.

Vi lager en tverrfaglig problemløsningsworkshop og inviterer noen kommuner spesielt, i tillegg til at vi nå legger ut en åpen invitasjon til dere ildsjeler med gode ideer!”

View Event →
Smartbydugnaden 2019
Apr
9
to Apr 10

Smartbydugnaden 2019

  • Quality Hotel Edvard Grieg (map)
  • Google Calendar ICS

Dugnadstreffet erstatter årskonferansen. Smarte Byer Norge -Nettverket med sine 180+ medlemsvirksomheter arrangerer et spennende, lærerikt og effektfullt program. De fleste tema innen «smartteknologi» vil bli drøftet med aktører fra det private næringsliv, kommuner og staten.

Ketil Solvik Olsen, kommer helt fra USA for å delta på konferansen. Dato: 9. til 10. april 2019

View Event →
SBN Pitch - Evolve Arena
Dec
6
12:00 PM12:00

SBN Pitch - Evolve Arena

Innovatører pitcher sine smartbyløsninger. Innovatører finnes over alt. Det er ikke bare startups som har gode ideer til smarte byer. Vi inviterer til konkurranse der det kåres en vinner. Om du har en god ide vil vi gjerne hjelpe deg å komme i kontakt med de som kan hjelpe deg med ideen din. Om du allerede har et produkt du vil fortelle om kan du også melde deg på.

View Event →
SBN Omvendt Pitch - Evolve Arena
Dec
5
12:00 PM12:00

SBN Omvendt Pitch - Evolve Arena

Innovatørene er juryen. Fortell oss hva du vil ha løst, ikke hvordan du vil ha det løst. 

Startups er gode på å pitche sin løsning slik at alle kan forstå. Nå skal kommunene bli gode til å pitche problemet de vil ha løst slik at alle kan forstå. I framtiden vil innovasjon komme fra flere enn bare ingeniørene. De smarte ideene vil komme fra kunst, kultur, … For at de skal forstå hva du ønsker løst, må du pitche slik at de forstår. 

View Event →
Innovatørene kommer - Arendalsuka 2018
Aug
14
to Aug 15

Innovatørene kommer - Arendalsuka 2018

Innovatører pitcher sine smartbyløsninger. Innovatører finnes over alt. Det er ikke bare startups som har gode ideer til smarte byer. Vi inviterer til konkurranse der det kåres en vinner. Om du har en god ide vil vi gjerne hjelpe deg å komme i kontakt med de som kan hjelpe deg med ideen din. Om du allerede har et produkt du vil fortelle om må du også melde deg på

View Event →
Smartbypilsen 0.4 Oslo
Jan
31
to Feb 7

Smartbypilsen 0.4 Oslo

Smarbypilsen er et sosialt event der folk som er interessert i smart city møtes, blir kjent og mingler. Det blir en kort innledning der Henning Hatlebrekke og Per Einar Dybvik fra Startup Lab forteller om aktivitetene i MobilityLab-programmet. Om du har problemer med å komme inn eller ut av bygget, ring Gard på 90087378 :-)

Husk å melde deg på her: https://www.facebook.com/events/141231296546797/

View Event →
Nordic Urban Assembly
Jan
24
to Jan 25

Nordic Urban Assembly

Program og påmelding finner du her

Velkommen til den mest spennende internasjonale konferansen om Smart Societies i 2018! Hva skal til for å skape glade og trygge innbyggere i en ukjent fremtid? Hvordan sikrer vi god livskvalitet i urbane miljø når fremtiden innebærer store endringer?

På Nordic Urban Assembly kobler vi ulike fagområder og viser deg hvilke verktøy som vil være katalysatorer for fremtidens gode byutvikling. Konferansen går over to dager og holdes i Grieghallen, i Universitetsaulaen og på den nyåpnede Kunsthøyskolen. Vi byr på et interessant program levert fra noen av verdens fremste eksperter på smarte byer! Dag en er bonusdag og valgfri for de som ønsker en fordypning i temaet som oppladning til hoveddagen 25. januar. Påmelding er påkrevd.

Her kan du lese om programmet

Ordinær pris: kr. 4.200,- + mva
Medlemmer av Smarte Byer Norge: kr. 3.800,- + mva

Program og påmelding finner du her

View Event →
Frokostmøte: Kollektivselskaper 2.0
Jan
15
8:00 AM08:00

Frokostmøte: Kollektivselskaper 2.0

Påmelding og informasjon: https://www.facebook.com/events/2017553581855882

Transport 2.0 - Nettverk for grønn mobilitet har invitert changemaker Espen Strand Henriksen i Kolumbus, Terje Sundfjord i Brakar, fylkesvaraordfører I Buskerud, Olav Skinnes, Claes Kanold i Ruter og Kristin Kjøge Jansson i NSB til å snakke om og kommentere hvordan de jobber for å utvikle smarte mobilitetsløsninger.

Kolumbus 2.0
I juni 2017 bestemte Rogaland fylkeskommune at Kolubus skal gå fra å være et kollektivselskap til å bli en mobilitetsleverandør. Selskapet skal jobbe for at tog, sykkel, gange og bildeling henger sømløst sammen med buss og båt. I september inngikk Kolumbus og Jenrbanedirektoratet en avtale om rute-, takst og billettsamarbeid I Rogaland. Avtalen innebærer sømløse reiser med buss og lokaltog, likt takst- og billettsystem og korresponderende avgangstider.

Hjem – jobb – hjem
Hjem-jobb-hjem er det første prosjektet der Kolumbus, Bysykkelen as, Statens vegvesen, Rogaland fylkeskommune og kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg samarbeider for å gjøre det lettere å sette bilen hjemme. Som ansatt en Hjem-jobb-hjem-bedrift får du tiltgang til redusert månedsbilett for buss og tog i hele Rogaland, fri bruk av Bysykkelen og leiebil.
Sammen har Mobilitetsgruppen tatt mål av seg til å videreutvikle og koordinere tiltak for gående, syklende og kollektivtransportbrukere, og tester selvkjørende busser.

View Event →
Smartbypilsen Oslo 0.3
Nov
29
6:00 PM18:00

Smartbypilsen Oslo 0.3

Smarte Byer Norge nettverket arrangerer Smartbypilsen i Oslo for tredje gang. Denne gang kommer Sigve Pettersen fra BuildingSmart Norway for å innlede om forholdet mellom smarte bygg og smarte byer. Deretter blir det mingling. Helt enkelt :-)

View Event →