Smartbydugnaden 2019
Apr
9
to Apr 10

Smartbydugnaden 2019

  • Panorama Hotell & Resort (map)
  • Google Calendar ICS

Dugnadstreffet erstatter årskonferansen. Smarte Byer Norge -Nettverket med sine 170 medlemsvirksomheter arrangerer et spennende, lærerikt og effektfullt program. De fleste tema innen «smartteknologi» vil bli drøftet med aktører fra det private næringsliv, kommuner og staten.

Ketil Solvik Olsen, kommer helt fra USA for å delta på konferansen. Dato: 9. til 10. april 2019

View Event →

SBN Pitch - Evolve Arena
Dec
6
12:00 PM12:00

SBN Pitch - Evolve Arena

Innovatører pitcher sine smartbyløsninger. Innovatører finnes over alt. Det er ikke bare startups som har gode ideer til smarte byer. Vi inviterer til konkurranse der det kåres en vinner. Om du har en god ide vil vi gjerne hjelpe deg å komme i kontakt med de som kan hjelpe deg med ideen din. Om du allerede har et produkt du vil fortelle om kan du også melde deg på.

View Event →
SBN Omvendt Pitch - Evolve Arena
Dec
5
12:00 PM12:00

SBN Omvendt Pitch - Evolve Arena

Innovatørene er juryen. Fortell oss hva du vil ha løst, ikke hvordan du vil ha det løst. 

Startups er gode på å pitche sin løsning slik at alle kan forstå. Nå skal kommunene bli gode til å pitche problemet de vil ha løst slik at alle kan forstå. I framtiden vil innovasjon komme fra flere enn bare ingeniørene. De smarte ideene vil komme fra kunst, kultur, … For at de skal forstå hva du ønsker løst, må du pitche slik at de forstår. 

View Event →
Innovatørene kommer - Arendalsuka 2018
Aug
14
to Aug 15

Innovatørene kommer - Arendalsuka 2018

Innovatører pitcher sine smartbyløsninger. Innovatører finnes over alt. Det er ikke bare startups som har gode ideer til smarte byer. Vi inviterer til konkurranse der det kåres en vinner. Om du har en god ide vil vi gjerne hjelpe deg å komme i kontakt med de som kan hjelpe deg med ideen din. Om du allerede har et produkt du vil fortelle om må du også melde deg på

View Event →
Smartbypilsen 0.4 Oslo
Jan
31
to Feb 7

Smartbypilsen 0.4 Oslo

Smarbypilsen er et sosialt event der folk som er interessert i smart city møtes, blir kjent og mingler. Det blir en kort innledning der Henning Hatlebrekke og Per Einar Dybvik fra Startup Lab forteller om aktivitetene i MobilityLab-programmet. Om du har problemer med å komme inn eller ut av bygget, ring Gard på 90087378 :-)

Husk å melde deg på her: https://www.facebook.com/events/141231296546797/

View Event →
Nordic Urban Assembly
Jan
24
to Jan 25

Nordic Urban Assembly

Program og påmelding finner du her

Velkommen til den mest spennende internasjonale konferansen om Smart Societies i 2018! Hva skal til for å skape glade og trygge innbyggere i en ukjent fremtid? Hvordan sikrer vi god livskvalitet i urbane miljø når fremtiden innebærer store endringer?

På Nordic Urban Assembly kobler vi ulike fagområder og viser deg hvilke verktøy som vil være katalysatorer for fremtidens gode byutvikling. Konferansen går over to dager og holdes i Grieghallen, i Universitetsaulaen og på den nyåpnede Kunsthøyskolen. Vi byr på et interessant program levert fra noen av verdens fremste eksperter på smarte byer! Dag en er bonusdag og valgfri for de som ønsker en fordypning i temaet som oppladning til hoveddagen 25. januar. Påmelding er påkrevd.

Her kan du lese om programmet

Ordinær pris: kr. 4.200,- + mva
Medlemmer av Smarte Byer Norge: kr. 3.800,- + mva

Program og påmelding finner du her

View Event →
Frokostmøte: Kollektivselskaper 2.0
Jan
15
8:00 AM08:00

Frokostmøte: Kollektivselskaper 2.0

Påmelding og informasjon: https://www.facebook.com/events/2017553581855882

Transport 2.0 - Nettverk for grønn mobilitet har invitert changemaker Espen Strand Henriksen i Kolumbus, Terje Sundfjord i Brakar, fylkesvaraordfører I Buskerud, Olav Skinnes, Claes Kanold i Ruter og Kristin Kjøge Jansson i NSB til å snakke om og kommentere hvordan de jobber for å utvikle smarte mobilitetsløsninger.

Kolumbus 2.0
I juni 2017 bestemte Rogaland fylkeskommune at Kolubus skal gå fra å være et kollektivselskap til å bli en mobilitetsleverandør. Selskapet skal jobbe for at tog, sykkel, gange og bildeling henger sømløst sammen med buss og båt. I september inngikk Kolumbus og Jenrbanedirektoratet en avtale om rute-, takst og billettsamarbeid I Rogaland. Avtalen innebærer sømløse reiser med buss og lokaltog, likt takst- og billettsystem og korresponderende avgangstider.

Hjem – jobb – hjem
Hjem-jobb-hjem er det første prosjektet der Kolumbus, Bysykkelen as, Statens vegvesen, Rogaland fylkeskommune og kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg samarbeider for å gjøre det lettere å sette bilen hjemme. Som ansatt en Hjem-jobb-hjem-bedrift får du tiltgang til redusert månedsbilett for buss og tog i hele Rogaland, fri bruk av Bysykkelen og leiebil.
Sammen har Mobilitetsgruppen tatt mål av seg til å videreutvikle og koordinere tiltak for gående, syklende og kollektivtransportbrukere, og tester selvkjørende busser.

View Event →
Smartbypilsen Oslo 0.3
Nov
29
6:00 PM18:00

Smartbypilsen Oslo 0.3

Smarte Byer Norge nettverket arrangerer Smartbypilsen i Oslo for tredje gang. Denne gang kommer Sigve Pettersen fra BuildingSmart Norway for å innlede om forholdet mellom smarte bygg og smarte byer. Deretter blir det mingling. Helt enkelt :-)

View Event →
Ultra fast Smart City App development using Fuse
Feb
1
5:00 PM17:00

Ultra fast Smart City App development using Fuse

Ever wanted to create an app that uses open data?

In our first Smartbylab we are happy to have Fuse come and show us how fast you can develop an App that uses open data.

Fuse (http://www.fusetools.com) is a free set of tools that makes designing and developing native mobile apps for iOS and Android fast, easy and fun.

 

For more information you can check out:

Documentation and tutorials https://www.fusetools.com/docs
Examples (code included) : https://www.fusetools.com/examples 

Workshop
----------

We'll go through the basics of making an app with Fuse, with an extra focus on subjects relevant to the Smart City theme of the upcoming Startup Weekend. http://www.swoslo.no/

This includes things such as in-app navigation, maps, geolocation and fetching & utilizing open data.

Prerequisites for the workshop
-------------------------------

• Some previous experience with programming and/or mark-up languages for front-end development. Fuse uses it's own UX markup together with plain JavaScript (ES5, no web frameworks)

• Bring you own computer with the latest version of Fuse installed. Fuse runs on MacOS and Windows and you'll find a getting started-guide here: https://www.fusetools.com/docs#get-started

•  If you want to test geolocation or maps during development then you'll need to bring your own Android or iOS device and you should also have tried to deploy to it from Fuse.

•  If you go through the standard tutorial beforehand (https://www.fusetools.com/docs/tutorial/tutorial) then you're well prepared and all set for success!

 

This is the first in a series of meetups organised by Smart Cities Norway (Smarte Byer Norge) - smartcitiesnorway.com

Smart Cities Norway is an association for all public entities, companies, organisations and people interested in the area of smart cities. Contact gard@smartbyernorge.no or visit http://www.smartebyernorge.no/nettverk/ if you would like to know more.

View Event →