Kan Politiet få live data fra alle kamera i byen for å forhindre voldtekt og knivstikking?

Politiet ser på muligheten for å kunne avverge kriminalitet ved å kombinere videoovervåking, maskinlæring og kunstig intelligens. Vi stilte spørsmålet i Facebook gruppen vår og det var som å kaste en krok inn i en stim.

Se og delta i avstemningen
Spørsmålet ble stilt i Facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/SmarteByerNorge

Tema angår alle og vil derfor høre hva du mener. Selv om du ikke anser deg selv som en smartbyentusiast eller har en spesiell interesse for smarte byer.



Workshop hos politiet
I september var Smarte Byer Norge invitert til workshop hos politiet sammen med andre som ønsket å si noe om overvåking.

Workshop på Smartbydugnaden2020
Tema på workshop’en hos politiet var så spennende at vi inviterte politiet til å kjøre workshop under Smartbydugnaden2020. Vi inviterte også beredskapsetaten i Oslo. De vil sammen fortelle hva som er mulig - og vi, innbyggere, gir tilsvar om hva som er greit og ugreit.

Nettverk for å diskutere: Smarte Byer Norge Nettverket
Vi skapte Smarte Byer Norge Nettverket fordi vi ville skape en arena for å dele ideer og erfaringer rundt smartby. Ulikt andre nettverk mente vi at alle må være med når vi skal finne ut av hvordan fremtiden skal være. Smartby er rett og slett for viktig til at en gruppe skal bestemme. Derfor består nettverket av virksomheter fra næringsliv, forskning, akademia, kommune, stat, sivilsamfunn og startups. Se mer om hvordan din virksomhet kan ta del i nettverket: http://www.smartebyernorge.no/nettverk

Innbyggerinvolvering er nøkkelen
Nettverket av virksomheter er selvfølgelig ikke det viktigste. Det viktigste for oss er du og jeg; innbyggerne. Vi opprettet for noen år siden en gruppe på Facebook der vi deler ideer og tanker rundt smartby. Her er alle velkommen til å delta.

https://www.facebook.com/groups/SmarteByerNorge