Invitasjon til internasjonalt smartby samarbeid

Vi kobler nå medlemmer av nettverket mot utenlandske byer og virksomheter.

1582826151150_globus.jpg

I de 3 første årene har nettverket hatt fokus på å fasilitere og legge til rette for samskaping på tvers av siloer og det er skapt to fysiske arena for dette Smartbydugnaden og Smartbydebatten . Smartbykatalogen er den elektroniske arena for medlemmene. Medlemmer kan her finne sammen ved å søke på hvilke bærekraftsmål de fokuserer på.

I løpet av det siste året har vi arbeidet med å knytte Norske byer og virksomheter mot andre land. Vi ser at Norge kan hevde seg internasjonalt og at det som gjør oss unike er kombinasjonen teknologi og evnen til samhandling. Vi ser også at det finnes politisk vilje og midler som støtter samhandling over landegrensene.

I forbindelse med Smartbydugnaden 2020 (31 mars til 1 april) ønsker vi å høre med medlemmene av nettverket om det er ønske om å knytte internasjonale kontakter.

EEA Grants and Norway Grants kan stille på Smartbydugnaden og fortelle om midlene de bevilger til samarbeidsprosjekter mellom norske byer & selskaper og byer & selskaper i utlandet. Nordic Innovation vil også komme å fortelle om midlene de har til internasjonal innovasjon og samarbeid.

Det vi trenger å vite er om dere har ambisjoner om internasjonalt samarbeid. Er dette interessant for dere ? Ta kontakt med terje@smartebyernorge.no

Under har vi samlet noe av det internasjonale arbeidet vi har jobbet med.

Vår internasjonale side er http://www.smartebyernorge.no/about

Internasjonalt samarbeid mot ambassadene
Vi har jobbet med ambassadene i Korea, Slovakia, Ungarn, Belgia og Danmark og arrangerte "Ambassadors Smart City Pitch" under vårt årlige arrangement i Arendalsuka i 2019. Ambassadørene presenterte her sitt land, hva de har å tilby og hva de ønsker samarbeid og løsninger på. Ambassadørene var veldig fornøyd med arrangementet og har reklamert for det ovenfor øvrige ambassadørene stasjonert i Norge. Dette har igjen åpnet dører og samarbeid med andre land.

Offisiell deltagelse ved statsbesøk
Vi har vært invitert og deltatt i det offisielle programmet på de 3 siste statsbesøk til Norge. Vi inviteres til innspillsmøtene til Nærings- og fiskeridepartementet ifb. med næringslivsdelegasjoner til utlandet. Sist ifbm Norges deltagelse på verdensutstillingen Expo 2020 i Dubai.

Internasjonalt samarbeid mot utenlandske smartbynettverk
Vi har koblet det norske nettverket mot tilsvarende organisasjoner i utlandet. Vi har kommet lengst med Slovakia. Sammen med Smart Cities Klub Slovakia har vi startet Nordic Smart Network. Formålet med dette nettverket er å koble på tvers av landegrensene.

Internasjonal matchmaking
I Oktober 2019 var vi med på matchmaking med medlemmsbyer fra vårt nettverk i Norge og medlemmer fra nettverket i Slovakia. 16 byer fra Slovakia og 8 fra Norge var hos NVE i Oslo. Her arbeider vi med å fasilitere samarbeidet mellom våre norske medlemmer og byer som er medlemmer i søsterorganisasjonen Smart Cities Klub Slovakia.

Dele hvordan vi gjør samhandling i Norge
Vi har bidratt til å koble vårt norske nettverk til V4 landene gjennom deltagelse “Slovakia towards Smart Cities“ og invitert av den Norske ambassaden i Slovakia på deres arrangement. Invitert av “Ministry of Economy together with the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD)” til å holde workshop i hvordan vi jobber med smartby i Norge