Dette er "Smarte Nabolag"

12.februar i KLP bygget inviterte vi i Smarte Byer Norge og Clemens Eiendom til lansering av konseptet “smarte nabolag” som Clemens Eiendom har utviklet.

2020-02-12+08.54.12.jpg

Overveldende respons

Vi opplevde stor interesse for arrangementet med over 150 påmeldte og dette var god oppvarming til Smartbydugnaden, som går av stabelen 31.mars-1.april. Her vil vi ta opp tråden med smarte nabolag konseptet, samt invitere til å knytte verdifulle kontakter, delta i fremtidsrettede Workshops og ikke minst landskamp og fest.



Et fremtidsrettet boligkonsept

Teknologi, bærekraft og fellesskap står sentralt i fremtidens smarte nabolag og dette er et konsept som tar trivsel og samfunnsansvar på alvor. Sammen med Clemens eiendom satte vi av morgenkvisten den 12.februar for å dele vår kunnskap om dette og vi fikk verdifull innsikt i hvordan verdikjeden står i fokus for å møte fremtidens krav til bærekraftig og smart byutvikling.


Skape unike verdier, og innfri lokale drømmer

smarte-nabolag.png

“Med smarte nabolag vil Clemens Eiendom skape et nabolagskonsept som i større grad enn andre boligprosjekter ønsker å tilby bomiljøer som oppleves hyggelig med mål om å være fremtidsrettede og bærekraftige.

Det unike med Smarte Nabolag er ikke enkeltelementene, men sammensetningen av løsningene samt at vi ønsker å ta noen valg for fremtiden.

— Bernt Nordby Skøien, Clemens Eiendom.

Hva er din definisjon av “Smarte Nabolag”?

Etter frokostmøtet har vi fått flere henvendelser og snakket med andre som jobber med å gjøre nabolag smarte.

Vi planlegger en kombinert konkurranse / salgsprosess hvor entreprenører utfordres på å skape et fremtidsrettet boligkonsept. Monetær som har vært sette på som viktige i denne forbindelse har vært:

Sosial bærekraft
Klima/miljø
Pris (kommunen er villig til å selge billigere til et fremtidsrettet konsept)
— Kristiansand kommune
Jeg var deltager på frokostseminaret på onsdag og hørte med interesse alle de spennende tankene dere har om nye måter å bo på. Men, jeg savnet både fra deg og Clement eiendom mer om delingsøkonomi. Å ensidig fokusere på at alle skal kjøre elbil blir litt for kort tenker jeg. Med riktig planlegging og tilrettelegging har bildeling et stort potensiale for å være den prioriterte løsningen for mange, og bildeling har potensiale til å utnytte hver bil mye bedre enn i dag, og derigjennom minke antall biler dramatisk. Det er grep som virkelig gir effekt (og gjerne i sammenheng med overgang til elbil)
— Bilkollektivet
Det som ikke ble sagt direkte i dag, men som jeg likevel leste ut av praten, var: Vi lever i en by som vokser kraftig, samtidig som rommet for ekspansjon er begrenset, og da må man som en konsekvens belage seg på å bygge og bo tettere. Det er helt åpenbart at vi trenger alternative boformer med mennesket og fellesskapet i fokus. Et av de store spørsmålene blir da:

Hvor mye er man komfortabel med å dele med andre, og hvor mye plass trenger man for seg selv for å hegne om privatlivet?
— Byantropologene

Smarte Nabolag er tema på Smartbydugnaden 2020

sbd_grønnbla-firkant.jpg

Mange har tanker om hva et smart nabolag må inneholde og vi inviterer til diskusjoner, foredrag og workshop om smarte nabolag på Smartbydugnaden 2020.


Dersom du deltok på lanseringen av Smarte Nabolag og fant dette interessant bør du komme på Smartbydugnaden 2020 og dela i å definere hva dette skal være. Dette er definitivt også noe for deg som er opptatt av fremtiden og hvilken rolle smarte byer og smartbyutvikling har for fremtiden.

Vi bor alle i et nabolag