Klimaendringene gir nye muligheter

Sist fredag hadde 3 av de landsdekkende avisene forsideoppslag om den plutselige varmen. Om klimaendringene er menneskeskapte eller noe naturen finner på selv spiller liten rolle. Fakta er at det ble målt varmerekord i januar på Nordvestlandet.

Dagbladet, Dagens Næringsliv, VG sine forsider fredag 3 januar 2020

Dagbladet, Dagens Næringsliv, VG sine forsider fredag 3 januar 2020



Endringene gir de som drifter samfunnet vårt store utfordringer. For noen kommuner er utfordringene større, som f.eks i Ullensvang kommune som tidligere er rammet av ekstrem nedbør.

Kan utfordringene skape nye muligheter?

The Guardian 5 januar 2020

The Guardian 5 januar 2020

The Guardian skriver i artikkelen “Russia announces plan to ‘use the advantages’ of climate change” om hvordan Russland ønsker å utnytte klimaendringene.
Russerne peker blant annet på at produkter som selges på markedet kan bli utkonkurrert om de ikke møter klima standarder.
“Among a list of 30 measures, the government will calculate the risks of Russian products becoming uncompetitive and failing to meet new climate-related standards”

Ganske pragmatisk når Putin selv mener at klimaendringene ikke er skapt av menneskene.



Norge kan bli gode på å lage løsninger som adresserer klimaendringene
-
og samtidig skape bedrifter og arbeidsplasser ?

Det er store muligheter for norske bedrifter ved å lage løsninger rundt klimaendringene. Problemet er globalt og markedet enormt.

Hvorfor skal Norge bli gode på klimaløsninger?

Vi har teknologi her i landet. Men det har også mange andre land. Der vi utmerker oss er evnen til å samarbeide. Vi har et samfunn med høy tillit til hverandre. Det vi skal konkurrere på er kombinasjonen av teknologi og hvordan samfunnet vårt er skrudd sammen.

Vi kaller det dugnad - Smartbydugnaden

Vi har de siste årene samlet folk med forskjellig kunnskap og bakgrunn til Smartbydugnaden. På Smartbydugnaden 2020 har vi invitert til workshop om sikkerhet og naturkatastrofer: “Hvordan kan vi bruke teknologi og stor-data for å bedre sikkerheten til innbyggerne, i en tid der klimaendringer truer lokalsamfunn sin eksistens. Stikkord er: Flom, skred, vind, temperaturendringer, overvåking, datasimulering, kunnskap, stor-data.”

Vi inviterer deg til dugnad. Enten du kommer fra kommune, stat, akademia, næringsliv, forskning eller startup. Vi skal ikke bruke tiden på å diskutere om klimaendringene er menneskeskapte eller ikke.

Vi skal høre om utfordringene og sammen komme fram til løsninger.
Bli med og del din kunnskap - vi vil ha deg med på laget.