Morgendagens bærekraftige samfunn

En bærekraftig samfunnsutvikling forutsetter at bærekraftsmålene sees i sammenheng, derfor er workshopen bygd rundt disse tre dimensjonene for å synliggjøre sammenhengen mellom dem

Sammen med BDO inviterte Smarte Byer Norge til workshop på By og Stedsutvikling under Evolve Arena konferansen.

Tema var hva kjennetegner morgendagens bærekraftige samfunn, hvordan bærekraftsmålene kan være retningsgivende for dette og hvordan vi skaper et slikt samfunn.

Tina-Irene Amundsen og Celise Skaar som ledet workshopen forteller om stort engasjement blant deltakerne.

En bærekraftig samfunnsutvikling forutsetter at disse målene sees i sammenheng, derfor er workshopen bygd rundt disse tre dimensjonene for å synliggjøre sammenhengen mellom dem, sier Tina-Irene Amundsen og Celise Skaar.

Fra ett av bordene i workshopen

Deltakerne bestod av fagpersoner på tvers av sektorer, og beskrev et ambisiøst, men oppnåelig fremtidsby. Deltakernes fremtidsby er et bærekraftig samfunn hvor det er godt å leve, og hvor ingen måtte leve livet sitt alene. Det er et samfunn hvor fellesskap og inkludering verdsettes, og hvor menneskers medvirkning og deltakelse er tydelig. Morgendagens bærekraftige samfunn har fornybare energiløsninger og klimatiltak integrert i alle ledd i samfunnet. Transportsystemet gir mobilitet uten å forurense luften med store utslipp, og reduksjonen i forbruk, gjenbruk og avfallshåndtering har redusert miljøbelastningen per person kraftig. Det er et samfunn som har klart å finne løsninger på tvers av de tre dimensjonen.

Dere kan lese mer om morgendagens bærekraftige samfunn og hvordan vi kan realisere det på siden til BDO her.


Oppsummering fra By og Stedsutvikling på Evolve

Presseomtale fra By og Stedsutvikling på Evolve