Roger Dramstad

Partner & Kundeansvarlig

Roger er Smarte Byer Norges kundeansvarlig. Han er den som har lengst erfaring fra IT-bransjen hvor han har sett og opplevd veksten av data. Han har lang erfaring innen rådgiving, salg, og produktledelse mot offentlig og privat sektor med fokus på HR og IKT. Han har jobbet med store bedrifter som WebCruiter, Agresso, ATEA, Norsk Data, Computas, og Landbruksdata. Han har et stort nettverk både nasjonalt og internasjonalt

På 80-tallet jobbet han i landbruksamvirket hvor han hadde ansvar for innberetninger av lønn og avgifter for slakterier, meierier, eggsentraler, Felleskjøp, og andre relaterte virksomheter. Da rapporterte han sentralt for 35 000 ansatte.

Roger har også vært produktansvarlig for lønn- og personalsystemet Formula i 10 år fra 1988. Et system som eksisterer fortsatt. Han var med på utviklingen fra starten og var med i salgsprosessen mot større og mindre virksomheter i Norge og Sverige.

Etter dette kom han inn i sluttfasen av Norsk Data og var med på fleste kundearrangementer både inn- og utland for å skape gode relasjoner mellom selskapet næringsliv og offentlige etater.

Roger har også bred erfaring fra konferanser, kurs og event gjennom 30 år. Hans første konferanse var i 1984 på Caledonien Hotell i Kristiansand. Temaet var George Orwell's roman "1984" som omhandlet overvåkning samfunnet og at "storebror" ser deg, som er like aktuelt i dag! Her var det 75 deltakere med foredragsholdere hvor flere var stortingsrepresentanter og den første suksess.

Han var bl.a. med i startfasen av rekruttering selskapet WebCruiter og ble der i 10 år. Her solgte han løsningen til mer enn 100 virksomheter hvor den største var Politiet. Roger har besøkt 27 politidistrikter rundt om i landet.

Hans store styrke er relasjonskompetansen og evnen til innlevelse. Roger er opptatt av å lytte inn og høre hvilken utfordringer som finnes på den «andre siden av bordet».