Smarte Byer Norge markerer Slovakias nasjonaldag

Smarte Byer Norge har siden 2018 samarbeidet med Slovakias ambassade. Slovakia er ivrige smart by entusiaster, og har deltatt på flere arrangementer i Smarte Byer Norge regi. Sammen med andre prominente inviterte gjestet Smarte Byer Norge Slovakias markering av nasjonaldagen.

Markering av nasjonaldagen ble avholdt i ambassaden tirsdag 10. September. Her møttes prominente gjester fra andre ambassader, næringslivsfolk og myndighetspersoner. Og vi i Smarte Byer var med og fikk med oss mingling og innlegg. Slovakias ambassdør Denisa Frelichová har vært involvert i flere Smarte Byer arrangement, senest pitch’en under Arendalsuka 2019.

Mer samarbeid på gang
Slovakias ambassade planlegger et besøk av Smart Cities Klub Slovakia hvor Smarte Byer Norge er invitert med. Relasjonen kom i stand etter Slovakias statsbesøk i 2018 og avtalen vi har med Smart Cities Klub Slovakia. Dette er et uformelt nettverk for å dele erfaringer og samarbeid mellom byplanleggere og eksperter når det gjelder strategier og programmer på veien mot smarte byer i Slovakia. Smart Cities Klub Slovakia hovedmål er å endre slovakiske byer ikke bare ved bruk av smart teknologi, men ved å forbedre livskvaliteten til innbyggerne.

Innlegg på Norges ambassade
Det stopper ikke der. 2. oktober er Smarte Byer Norge invitert til å holde innlegg om vårt arbeid med smartby utvikling i Norge av den norske ambassaden i Slovakia. Muligheten vi har fått for å dele våre erfaringer er en stor anerkjennelse av Smarte Byer Norge sitt arbeid med å fasilitere arenaer for dialog og samhandling mellom offentlig og privat sektor. Det er ikke første gang Smarte Byer Norge er i Slovakia og holder innlegg om hvordan vi jobber. EU konferansen i Bratislava tidligere i år var forrige anledning Smarte Byer Norge fikk anledning til å fremme vårt arbeid.

2019-09-10 16.51.23-1.jpg
2019-09-10 15.22.23.jpg