Innlegg i regi av ambassaden

I oktober var Smarte Byer Norge invitert av den norske ambassaden i Slovakia til å holde innlegg om hvordan vi i Norge samarbeider om å samskape smarte bærekraftige byer og samfunn. Det er ikke første gang Smarte Byer Norge er i Slovakia og holder innlegg. EU konferansen i Bratislava tidligere i år var forrige anledning hvor Smarte Byer Norge fikk fremme arbeidet.

Norge - en pioner på digitalisering
Ambassadør Terje Theodor Nervik var vertskap for årets seminar som er det 4. i rekken. Seminaret ble avholdt i byen Žiar nad Hronom som er hovedsete til flere fremgangsrike selskaper som nyter godt av norsk kapital. Det har blitt tradisjon at man treffes hvert annet år for å utveksle erfaringer, trender og de nyeste innovasjoner. Norge er en av pionerene på innføring av smart by teknologi og digitalisering. Slovakia ønsker å lære, derfor ble Smarte Byer Norge v/Terje Christensen invitert med for å dele våre erfaringer både med innlegg og i påfølgende paneldebatt.

Teknologi og innovasjon forenkler styring
Seminarets formål er å introdusere moderne teknologi og innovative løsninger som kan forenkle styringen av kommuner, regionale myndigheter og selskaper. Utfordringer med transport, infrastruktur, forurensning, avfallshåndtering, til og med støy og forstyrrelse av nattefreden kan løses i dag med for eksempel mobile applikasjoner og langsiktige bærekraftige løsninger. Foruten Smarte Byer Norge, holdt direktøren for Slovakia Smart Cities Klub innlegg og var med i panelet sammen med ordføreren i Ziar og representant for næringsliv. Tilstede var representanter fra stat og næringsliv som fokuserer på innovasjoner i Slovakia.

Terje Christensen representerte Smarte Byer Norge i den norske ambassaden i Slovakia.