What's in it for me?

Problem

Tenk deg at du har en ide.. For enkelhets skyld kan vi si at ideen er en online handleliste for familien. 

Du brenner for ideen og ønsker å få den ut til brukere og kunder så raskt som mulig. Men før du kommer igang må du gjøre flere teknologiske valg som:

  • hvor systemet skal kjøres,
  • hvilke database du skal benytte,
  • hvordan brukeren skal logge inn.
  • hva skjer når brukeren glemmer passordet sitt.
  • hvordan er sikkerheten, kan systemet hackes,
  • er det noen lover & regler i forbindelse med lagring av informasjonen osv. 

Det finnes masser av gode løsninger, men du vil bruke noe tid på å se hvilke byggeklosser som passer sammen. Og du må også sjekke at de som har laget byggeklossene også faktisk har tenkt å vedlikeholde dem i framtiden.

Alt dette før du kommer i gang med det unike i din ide.

 

 

Solution

Hva om det fantes en server du kunne kjøre systemet ditt på. Der alle byggeklossene du trengte for å håndtere brukere, backup, sikkerhet var stablet pent opp i en hylle du kunne plukke fra.

Hva om det ikke kostet noe å ta byggeklossene og serveren i bruk. Hva om du fikk hjelp til å ta byggeklossene i bruk uten å betale for det. Hva om du tilogmed fikk penger fordi du brukte byggeklossene og serveren. Og hva om du visste at de som laget byggeklossene var europas fremste forskere og ingeniører og at de fikk betalt for å videreutvikle byggeklossene i all framtid.

Det høres ut som et eventyr. Men ett sted er det blitt av pengene vi har sendt til EU. 


Og hva om markedet for ideen din ikke var de skarve 5 millioner nordmenn, men 500 millioner EU borgere - Dvs 100 ganger større!