Terje Christensen

Leder, Partner & Gründer av Smarte Byer Norge

Terje Christensen er hjernen bak Smarte Byer Norge (SBN), og personen som gjorde ideen om til en realitet i 2016. Siden den gang da har han opparbeidet egen hjemmeside, database med åpne data og samlet over 1300 enkeltpersoner om å bevisstgjøre viktigheten med å åpne opp og samle data. I tillegg sammen med Roger har de også nå over 150 medlemmer i sitt nettverk i form av kommuner, byer og bedrifter.

Han har teknisk bakgrunn som programmerer, og har gjennom årene opparbeidet seg profesjonell kompetanse innen teknologi, forretningsmodeller, mentoring, opplæring, innovasjon og «lean startup».

Hans visjon og drivkraft kommer fra sitatet fra Richard Branson: "Screw it, lets do it». Han liker orginale ideer som er utenfor normen og er tiltrukket av oppgaver som er vanskelig å gjøre - bare for de er vanskelige å gjøre.

Han har vært med i Norges startup-samfunn siden han solgte sitt selskap i 2012. Siden da har han bidratt som mentor og organisator på flere store helge-arrangementer for StartUps. Han har bygd opp stortet internasjonalt samfunn av forretningsmodeller hvor han introduserte dette til mer enn 1000 entreprenører.

Terje tror på å lage et «smarte byer»-økosystem i Norge, og er spesielt interessert i forretningsmodeller som virker i «smarte byer» konseptet. Han tror at SBN utvikler seg i en akselererende fart og at dette vil transformerer Norge om til en ledende «Smarte Byer» nasjon. Norge er en liten nasjon, men med et avansert samfunn, vel utstyr for utvikling av internasjonal konkurrerende industri hvor byer, bedrifter, fylker, organisasjoner, og akademiske, og engasjerte borgere samarbeider for å gjøre Norge til akkurat dette - En «Smarte Byer» nasjon!

LinkedIn: /in/terchris | +47 90 05 69 58 | terje@smartebyernorge.no