Vekst i Smarte Byer Norge

Smarte Byer Nettverket er i vekst. Nye medlemmer kommer til og sammen blir vi en slagkraftig gruppe å regne med når fremtidens smarte byer skal formes. Ukens tilvekst er hovedsaklig aktører innen mobilitet. Komplettert med en ideell stiftelse med en teknologi i bunn som kan skape forretningsmuligheter for bedrifter på tvers av industri og sektor.

BIMM
BIMM er norsk og i dag en ledende leverandør av miljøvennlig og urban mobilitet. BIMM har en flåte av elsparkesykler, elbiler og en deletjeneste for private og reiser gjort ifm jobb. Elsparkesykkel er fremfor alt den enkle og kjappe måten ta seg rundt i byen istedenfor buss, T-bane og trikk. Men BIMM stopper ikke der. Gjennom datafangst, maskinlæring, kunstig intelligens tilpasses kjøretøyet til brukerens personlige preferanser.

Bli kjent med BIMM: https://www.facebook.com/bimmscooters/

IOTA Foundation
IOTA er en ideell stiftelse opprinnelig fra Norge med hovedsete i Tyskland. IOTA er bygget opp rundt tingenes internett (IoT). Teknologien bak IOTA, kalt Tangle-teknologien, muliggjør deling av krypterte data i sanntid, og regnes som begynnelsen på “maskin-til-maskin”-økonomien. I Norge fremmer IOTA et økosystem for utdanning, forskning og innovasjon og støtter en rekke initiativ. Det være seg peer-to-peer modell som bringer delingsøkonomien til energimarkedet, utvikling av mobilitet som tjeneste løsning samt testing og piloter som smartby prosjektet www.cityxchange.eu i samarbeid med Trondheim by som et av flere fyrtårn, NTNU, POWEL.

Bli kjent med IOTA Foundation: https://www.iota.org/

SafeBikely
SafeBikely er neste generasjons sykkelparkering. Det handler om å flytte mennesker over fra bil til sykkel. Smarte, trygge og tørre sykkelparkeringer med adgang fra brukerens smarttelefon. Med IoT-teknologi gjør selskapet sykkelskap tilgjengelig for alle. En skybasert plattform viser tilgjengelige sykkelskap i sanntid, og forhåndsbestilling fra mobilen gir forutsigbarhet til turen. Enkelt for at sykkel skal kunne ta en større andel av transportmønsteret til byer.

Bli kjent med SafeBikely: https://www.safebikely.com/

Sharebike
Erstatter biltrafikk med bilfri mobilitet ved å tilby utleie eller leasing av elsykler, elsparkesykler og fremtidens kjøretøy. Sharebike tilbyr en delingstjeneste som inkluderer app, lading, service og drift. Leie eller lease - valget er ditt enten det gjelder private reiser eller i bedrift. Når 50% av byreisene er kortere enn 5 km, og kostnadene for å holde bil i byen er skyhøye, er sykkelpool et fullverdig alternativ for de korte reisene.

Bli kjent med Sharebike: https://www.sharebike.com/