― Større interesse enn vi regnet med

Fra venstre:   Tonje Lunde (HomeControl), Sixto Arias (Made in Mobile), Luis M. Sánchez (Simec), Yngvar Pettersen (HomeControl), Iñaki Fernandez (Simec), og Ines Nogales (Made in Mobile)

Fra venstre: Tonje Lunde (HomeControl), Sixto Arias (Made in Mobile), Luis M. Sánchez (Simec), Yngvar Pettersen (HomeControl), Iñaki Fernandez (Simec), og Ines Nogales (Made in Mobile)

Innovasjon Norge hadde i forrige uke en stor stand på verdens største messe for smarte byer, Smart City Conference i Barcelona. Hit tok de med seg flere av Norges mest spennende smartbyselskaper, blant dem HomeControl.

Dette er første året vi er tilstede med norsk paviljong på Smart City Expo, sier Gaute Hagerup, leder av Innovasjon Norges kontor i Spania. Han leder også Innovasjon Norges satsing på smarte samfunn globalt. Norsk teknologi er ønsket, og blir tatt meget godt imot her, da “det norske” har et sterkt omdømme knyttet til innovasjon og bærekraft. Mange av de norske bedriftene som deltok satte stor pris på kombinasjonen av private og offentlige aktører på messen  noe som ga mulighet til å treffe relevante beslutningstakere i begge sektorer.

Yngvar Pettersen, CEO i HomeControl, er godt fornøyd med deltakelsen på konferansen og Innovasjon Norges gjennomføring:
 Norge er kanskje mest kjent i Spania for turisme og fisk, men nå merker vi for alvor at de har fått øynene opp for teknologien vår også. Vår forventning  var vel at vi skulle få en del interessante kontakter, og lukte litt på smarte byer som marked. Men ikke bare fikk vi mange kontakter i Europa og verden over, vi signerte også en av de største avtalene vi har gjort i 2016.

Hva slags avtale dreier det seg om?

 Avtalen er med Groupo Simec, et spansk selskap som styrer energieffektivisering for private hjem, og for små og mellomstore bedrifter. De skal nå bruke HomeControls produkter i 7000 leiligheter og 1500 bedrifter.  

Hvilke trender så dere i Home Control i Barcelona?

 På messen er det fokus på «connected». Det gjelder ikke bare Tingenes Internett, men også det som handler om å knytte mennesker og teknologi sammen på måter som gjør livet enklere, tryggere og mer effektivt. HomeControl posisjonerer seg godt i forhold til disse behovene, og det at våre produkter i tillegg bidrar sterkt til å å spare energi både i private hjem og kontorbygg, er med på å vekke interesse.

Hvordan tenker du at HomeControl passer inn i definisjonen av «smarte byer»?

Det handler først og fremst om det sosiale aspektet. Vi kan bidra til å gjøre hverdagen både tryggere og mer økonomisk. Vi kombinerer data; en mobil-app som kan styre det meste av elektrisk utstyr; og teknisk utstyr. Åpne data fra Meteorologisk Institutt brukes for eksempel til å justere varmen i panelovner ― basert på utetemperatur og brukerens behov. Ved å kombinere data med våre systemer, kan en kommune øke servicegraden, og samtidig redusere kostnadene med velferdsteknologi, sier Pettersen.

Artikkelen er skrevet på oppdrag fra HomeControl.
(For informasjon om artikler skrevet på oppdrag, kontakt kjetil@smartebyernorge.no)