Nordic Edge Expo åpner i morgen

Dagen før åpningen møter vi Herbjørn Tjeltveit, daglig leder i Nordic Edge Expo. Etter å ha arangert en større konferanse selv, forventer jeg å møte en superstressea rogalending, men neida. - Det går fint så lenge jeg fokuserer på de store linjene og teamet for konferansen fungerer supert.

- Ambisjonen allerede da vi arrangerte første konferanse i fjor var å lage Nordens største smartbykonferanse, og det har vi fått til. Det kom 500 i fjor, og denne uken ser det ut som det er bra muligheter for at vi bikker 2000 deltakere denne gangen. I år har vi også satt av en egen hall til utstilling, med nesten 100 utstillere fordelt på 1600 kvm utstillingsplass.

Hvilke trender ser du i år når det gjelder hva slags deltakere kommer? Noen store overraskelser?

- Vi er veldig glad for å å fått med oss helseminister Bent Høie. Vi ser stor interesse fra næringslivet, og alle de store byene er representert. Innovasjon Norge stiller mannsterke, men vi håper på bedre deltakelse fra flere relevante statlige etater neste år.

- Spesielt overraskende og gledelig er det at vi har fått med oss det statseide konsernet OCP Group. De arbeider bl.a. med bærekraftig landbruk, og ser gode muligheter innen grønne byer og urbant landbruk, som er et interessant temaområde innen smarte byer.

Hvorfor er Stavanger blitt en bjellesau for norske byer i smartbyutvikling? Dette er jo først og fremst en olje- og offshore-by?

- Mange av de tradisjonelle offshoreselskapene jobber med smart infrastruktur, så omstilling fra å jobbe med smart byinfrastruktur er nok ikke så vanskelig som man kanskje skulle forvente. Vi har nå over 50 små og mellomstore selskaper i Stavangerregionen som viser interesse for å bruke sin teknologi og kompetanse på smartbyområdet.

Hvilke forventninger har du til årets konferanse, Herbjørn?

- Kanskje først og fremst at vi klarer å gjenskape den nærmest elektriske stemningen fra i fjor. Tilbakemeldingene fra deltakerne på fjorårets konferanse var at de dro hjem med mye inspirasjon, mange gode kontakter og entusiasme for å bidra til å gjøre sin by smartere.

Les mer om Nordic Edge Expo.