12:35 - GRIN - Pantepose

GRIN utvikler utleie av bærenett med pant for å gi butikker en sirkulær leie istedenfor eie forretningsmodell på bæremballasje. Løsningen generer ikke søppel da bærenettene kan leies ut igjen og igjen, samtidig som panten på bærenettet forhindrer forspøling og motiverer opplukning og returatferd.

Plastposer eller generelt engangposer er en kilde til urban forsøpling verden over. Vi mener det er bedre å skape en såkalt "zero waste" løsning som tillater økonomisk vekst enn å erstatte plast med et annet bruk og kast produkt som bare er bedre fordi det har kortere nedbrytningstid.

Vi bruker dette som et case i utvikling av en teknologi, fysiske ressurser, infrastuktur i en kommersiell gjenbruksplattform som skal muliggjøre gjenbruk av varer med høy volum og lav pris, istedenfor bruk og kast og forsøpling. Dette skal optimalisere bruken av ressurser ref. sdg 12 og forebygge forsøping av hav og land!