Norges første smartbyportal?

Spennende nyheter fra Gjesdal kommune (litt sør for Stavanger). I samarbeid med F5IT lanserer de det etter hva vi vet er den første norske kommunale smartbyportalen. Sneak-a-peak her: gjesdalsmartcity.no

Både Gjesdal kommune og F5IT er medlemmer i Smarte Byer Norge nettverket

Noe som slår meg er at en slik side har et snev av lokalavis i seg - det er vel "Hva skjer" spalten som gir denne dimensjonen.

Lokalaviser har vært lim i lokalsamfunn i siden 1700-tallet. De er både historiefortellere og nyhetsprodusenter, men også produseenter og formidlere av viktige data som folk vil ha. Tenk bare på barnefotballtabeller, lokal værmelding, oppslagstavler om møter i kirkesamfunn og annonser, hvem som er født, har bursdag eller har gått bort.

Det påkaller spørsmålet: Hva blir lokalavisenes rolle i forhold til kommunene i smartbysammenheng etter hvert som flere kommuner og byer lanserer lignende sider?