90 smartby-gründere

startupweekend_alle.jpg

Vi er litt stolte i dag. Denne helgen var vi med å arrangere Startup Weekend Oslo med tema smarte byer og tingenes internett. Startup Weekend er et dugnadsarbeid. Ti frivillige har vært med å planlegge i månedsvis. Åtte mentorer stilte velvillig opp. Ni profilerte jurymedlemmer brukte søndagen sin for en god sak. Og ikke ikke mindre 90 gründerspirer brukte dag og natt hele helgen på å lage 10 nye startups. I tillegg kom 100 interesserte for å høre på pitchene søndag ettermiddag. Og Høyskolen Kristiania lånte generøst ut lokaler til arrangementet.

Vinnerteamet utpekt av juryen var Happy Parents, en mobilapp som skal hjelpe småbarnsforeldre å gjenoppdage byen sin. Hvor er lekeplassene? Hvilke kafeer og spisesteder har stellerom? Vinnerne vant to måneders kontorplass på The Kasbah Hub og muligheten til å pitche på Angel Challenge.

Publikum fikk også stemme, og valgte den grønne transporttjenesten Groove, som tar mål av seg å flytte brukte møbler du kjøper på f.eks. Finn med el-varebil. De har allerede fått møte med ledelsen i Finn.no.

Hovedsponsor Telia hadde med datasett gründerne kunne leke med og en hel liten smart by i Lego. Som sponsor, brukte vi i Smarte Byer Norge mye tid på å forberede en plattform med åpne data (se data.smartbydata.no) med 119 datasett deltakerne kunne bruke.