Kan 100 millioner starte med en pils?

Regjeringen har utlyst en konkurranse om smartere transport og lagt 100 millioner kroner i potten. 

I smarte Byer Norge nettverket er det mange bedrifter, startups, organisasjoner, og kommuner. Hvordan kan vi få til et samarbeid der vi sammen søker. Første steg kan være en uformell samtale på smartbypilsen som arrangeres i Tromsø, Stavanger, Trondheim og Oslo i morgen 29 November.

Det er bare fylkeskommuner og Oslo som kan søke. Men et må skje i samarbeid med andre offentlige eller private aktører. Og det understrekes at for  å lykkes er det viktig å samarbeide med innovasjonsmiljøer og andre aktører.

Jeg ønsker kreative og konkrete forslag til grønne mobilitetstjenester bygget på ny og smart teknologi. Målet er enklere reisehverdager og effektive transportløsninger. Vi har lagt 100 millioner kroner i premiepotten, som går til 1, 2 eller 3 vinnere
— Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen