Rapport fra Nordic Edge 2017

Hyggelig besøk av SINTEF på standen.

Hyggelig besøk av SINTEF på standen.

Det tok sin helg å lande etter uken på Nordic Edge, men her er en oppsummering for min del:

Jeg vet Terje ikke alltid liker at jeg skriver lange bloggposter, men tar sjansen på at folk har litt tid til å lese på en søndag :-)

Først og fremst er det på sin plass å takke Herbjørn og Bjarne i Nordic Edge for hjelpen deres med å få i stand konferansen, og ikke minst med å overskyte sitt eget mål med 4000 besøkende. 4800 er imponerende, og de biter sikkert negler i tanken på forventningene i Stavanger når det gjelder målformulering for neste års konferanse ;-)

Smarte Byer Norges stand på expoen var jo litt hjemmelaget (som seg hør og bør for en start-up), men vi fikk med oss logoer å henge på veggen fra medlemmene, stoler og bord innkjøpt på Finn.no i Stavanger, og brosjyrer fra noen av medlemmene, bl.a. EU-prosjektet Vicinity 2020 og Fagskolen Innlandet. Vi hadde godt naboskap i standene til Cisco, ABB og den tsjekkiske byen Brno.

Både Terje, Roger og jeg hadde vårt fulle hyre med å snakke om Smarte Byer Norge (både nettverket og tjenestene vi tilbyr), og fikk god hjelp av Carsten og Flemming, som representerte hhv. Greenflow og Halify, to av medlemmene i nettverket i tillegg.

I tillegg til flere nye medlemmer (Applied Autonomy, Elektronix, Ready Steady Crew, Youblob og ÅF Lighting er allerede satt opp på http://www.smartebyernorge.no/nettverk/) fikk vi softlansert Norges største smartbydata-portal (Urbalurba.no), der Drammen kommune blir første kunde (vi tilbyr å legge ut datasett for kommuner som vil få en første erfaring med å publisere åpne data). Nå går de neste dagene med til å følge opp det som føles som 100 leads.

Ellers ble det en suksess å arrangere Smartbypilsen Stavanger for første gang, og her har vi nå fått med oss medlemmer i både Stavanger og Trondheim som skal arrangere fremover. Målet er at smartbyfolk møtes og går på Smartbypilsen samtidig hver siste onsdag i måneden i flest mulig byer. Nettverk handler jo om nettverking, og det gjør medlemmene best seg imellom. Si fra om du (ja, du ja) vil være med å arrangere Smartbypilsen der du bor.

Folk lurer jo fælt på hva i all verden dette Smarte Byer Norge nettverket er for noe rart. Ikke koster det noe, ikke har det noen konferanser, og ikke er det drevet av en offentlig institusjon heller. Hva er egentlig verdien? Jo, verdien ble klar for de sikkert 50-60 folkene vi koblet i Stavanger: Vi kobler folk som bør kobles. Og ikke bare vi - medlemmene kobler folk med andre folk de kjenner til. Smartby er ikke en bransje, ikke en sektor heller. Den eneste måten å organisere seg på er i nettverk - formelle, semiformelle og uformelle.

For deg som har lest så langt som hit har jeg en liten premie: På torsdagen holdt jeg et innlegg i parallellsesjonen "Big and open data - The role of cities". Mitt innlegg het "How the Nordics can punch above their weight and become a driving force in smart city development world-wide" og ligger her: https://goo.gl/x22xUc - tar gjerne innspill på innlegget.

God søndagskveld fra Gard :-)